Alati

Štancanje je doradni postupak kojim se izrezuju papiri, kartoni ili kaširani kartoni pomoću posebnog alata (štance) kojim je definiran poseban oblik. U prijevodu, to su sve one “rupe” u prijelomima neobičnih kataloga ili čestitki s kojima ste se susretali. Ili su to pak svi nepravilni oblici vaših materijala (koji odudaraju od, recimo, klasične knjige ili brošure), poput wobblera, privjesnica, etuia te, najkompliciranijih materijala – ambalaže.

Imajući na umu koliko vremena, znanja, truda i financijskih resursa zahtijeva izrada pripreme za štancu, a potom i izrada samog alata, na raspolaganje vam stavljamo naše gotove alate koje možete preuzeti i prilagoditi svojim potrebama, odnosno, aplicirati svoje vizuale te otisnuti kod nas. Za dodatne upite poput dimenzija nam se slobodno obratite!

Ukoliko se ipak odlučite biti sam svoj majstor i izraditi potpuno nov proizvod, evo nekoliko dobronamjernih savjeta. Znate li kako se štance definiraju unutar grafičkog programa? Najlakše će vam biti iscrtati željeni oblik s Bazierovom krivuljom pomoću jednog od grafičkih alata za iscrtavanje vektorskih linija. Ako je riječ o kompliciranijem obliku kojeg želite izrezati, pripazite na ostavljanje elemenata koji će nositi konstrukciju svih dijelova stranice. Štancu ćete kao outline definirati na 0,25 točaka, obojati u spotnu / pantone boju i staviti u “overprint”. Overprint je jako bitna stavka jer program prilikom eksportiranja u pdf definira vašu vizualnu površinu plošno, a ne u slojevima.

Za preuzimanje alata morate se registrirati.

Etui

etui-1

etui-2

etui-3

etui-6

etui-7

etui-8

etui-9

Kutije

knjiga-1

knjiga-2

knjiga-3

knjiga-4

knjiga-5

knjiga-6

knjiga-7

knjiga-8

knjiga-9

knjiga-10

knjiga-11

Mape

mapa-1

mapa-2

mapa-3

mapa-4

mapa-5

mapa-6

mapa-7

mapa-10

mapa-11

mapa-12

mapa-13

mapa-14

mapa-16

Naljepnice

naljepnica-1

naljepnica-2

naljepnica-3

naljepnica-4

naljepnica-5

Privjesnice

privjesnica-1

privjesnica-2

privjesnica-3

privjesnica-4

privjesnica-5

privjesnica-6

privjesnica-7

privjesnica-8

Wobbleri

wobbler-1

wobbler-2

wobbler-3