4. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI 4. 9. – 11. 9. – ZAGREB/SPLIT

Početak rujna nije samo početak nove školske godine već i početak 4. po redu Festivala svjetske književnosti. Tako u narednih  desetak dana Zagreb postaje jedno od središta svjetske književnosti zahvaljujući nakladničkoj kući Fraktura.

Vjerujemo da Zagrebu i Hrvatskoj na početku svake nove kulturne sezone treba događaj na kojem će gostovati najeminentnija imena svjetske i domaće književnosti, na kojem će se razgovarati o knjigama i koji će slaviti književnost i pisanu riječ. Stoga početkom rujna Zagreb postaje jedno od središta svjetske književnosti, mjesto gdje će se predstavljati nove knjige, gdje će autori razgovarati o svojim djelima te diskutirati o mnogim temama na okruglim stolovima.

Četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna. Ove godine posebnu pozornost posvetit će Italiji – njezinim piscima i stripašima. Uz talijanske autore dolaze  autori iz još 15 zemalja svijeta. Od brojnih novosti koje Festival donosi ove godine najvažnijom smatraju to što će se zahvaljujući partnerima, Festival, uz Zagreb, održati i u Splitu.

 

Više informacija o festival i događanjima možete naći na službenim stranicama http://fsk.hr/ , a detaljan program možete pregledati ili downloadati na linku  http://fsk.hr/program

Uživajte čitajući “Sharing the Wor(l)d”

Želimo Vam dobar provod!