Optimalizacija IKT u svrhu povećanja konkurentnosti proizvodnje u tiskarskoj industriji

EU Logo

Naziv projekta: Optimalizacija IKT u svrhu povećanja konkurentnosti proizvodnje u tiskarskoj industriji

Kratki opis projekta: Dana 13.01.2020. poduzeće PRINTERA GRUPA d.o.o. potpisalo je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Optimalizacija IKT u svrhu povećanja konkurentnosti proizvodnje u tiskarskoj industriji“, referentna oznaka ugovora KK.03.2.1.19.0438. Provedba projekta sufinancirana je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Provedba ovog projekta će unaprijediti poslovne procese: financije i računovodstvo, marketing, nabava, prodaja, upravljanje ljudskim potencijalima te proizvodnja. Primjena informacijsko komunikacijske tehnologije iz projekta će doprinijeti rastu konkurentnosti poduzeća, poboljšanju učinkovitosti djelatnika, povećanju broja zaposlenih, rastu prihoda od prodaje i prihoda od izvoza.

Ciljevi projekta: Poslovni i marketinški ciljevi su rast prihoda od prodaje, rast prihoda od izvoza, povećanje broja zaposlenih kroz otvaranje 2 radna mjesta, mogućnost povezivanja nadograđenog ERP sustava s materijalnim i financijskim knjigovodstvom, značajno smanjenje rizika krađe podataka i onesposobljavanja poduzeća uslijed pojave virusa, uklanjanje rizika gubitka podataka kod kvarova mreže, nestanka struje, naponskih smetnji, udara groma i sličnih situacija, osiguranje poslovne analize kupaca, omogućavanje pregledavanja pdf dokumenata radi provjere ispravnosti datoteke za primjenu u proizvodnji, dobivanje informacije o poslovima koji se rade na pojedinom sredstvu za rad i praćenje produktivnosti strojeva i radnika, omogućavanje napredne poslovne analize i izvještaja, pojednostavljenje praćenja radnih sati, prekovremenog rada, rada u smjenama, godišnjih odmora i sl. te pojednostavljenje procesa nabave kroz izradu kalkulacija proizvoda.

Očekivani rezultati projekta:

  • Porast prihoda od prodaje
  • Porast prihoda od izvoza
  • Povećanje broja zaposlenih kroz otvaranje 2 nova radna mjesta
  • Uvođenje IKT poslovnog rješenja
  • Integracija poslovnih procesa

Ukupna vrijednost projekta: 1.030.187,78 kn

EU sufinanciranje projekta: 548.986,10 kn

Razdoblje provedbe projekta: 05.12.2019. do 05.12.2021.

Kontakt osoba za više informacija: Alen Rozić, mail: alen.rozic@printera.hr, tel: +385 91 3470 582

Više informacija na www.strukturnifondovi.hr i https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/poboljsanje-konkurentnosti-i-ucinkovitosti-msp-a-kroz-informacijske-i-komunikacijske-tehnologije-ikt-2/

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća PRINTERA GRUPA d.o.o.

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“

Europska unija logo Hamag Bicro logo ESIF logo