Novo lice tiska

Za vas, našega klijenta, H-UV tehnologija novi je pogled u svijet tiska. Prema svim parametrima, daleko je ispred konvencionalne tehnologije. Oni najvažniji i presudni parametri koje bismo ukratko izdvojili, još su viša razina oštrine i kvalitete otiska, brži rokovi isporuke te, s obzirom na poboljšanu produktivnost, još konkurentnija ponuda iz perspektive vaših troškova. No, kako biste sami što bolje i jasnije uvidjeli sve benefite za vaše poslovanje (kada je u pitanju tisak promotivnih i korporativnih materijala) u nastavku vam donosimo detaljno objašnjene stavke. Upoznajte novo lice tiska!

VISOKOKVALITETAN OTISAK

Kvaliteta vašega otiska, koja nikada nije bila upitna, na najvišoj je tehnološkoj razini. Zahvaljujući novoj tehnologiji kojom se koristimo, točnije integriranim H-UV lampama, arak se automatski suši odmah po nanosu boje te iz stroja izlazi suh i spreman za daljnju obradu, odnosno sve doradne procese koje ste naručili. Također, ne dolazi do upijanja boje u papir što otisak čini postojanim i gotovo jednakim zadanim vrijednostima. Znalci znaju da kvaliteta otiska ovisi i o vrsti papira, je li on premazan ili nepremazan jer se boja drugačije aplicira. U ovome slučaju, otisak je potpuno jednak. Otporan na grebanje i habanje. Zahvaljujući investicijama, konstantnim edukacijama naših zaposlenika, znanju i stručnosti, postavljeni su visoki kriteriji kvalitete uvijek i u svakoj situaciji, što potvrđuje i nedavno provedena anketa među našim klijentima.

 

KRAĆI ROKOVI ISPORUKE

Već će vas prva brojka osvojiti: novi H-UV stroj brži je 2,3 puta od konvencionalnoga stroja na kojemu smo dosada tiskali vaše materijale. Za ovo je zaslužno nekoliko faktora. Brža je i automatizirana izmjena tiskarskih formi; s prosječnih 20 minuta na manje od 5 minuta po setu ploča. Da budemo precizniji, prema zadnjemu mjerenju koje smo obavili, došli smo čak na ispod 2 minute. Da bismo dobili prvi besprijekoran otisak potrebno je do 50 probno otisnutih araka, za što nam je na konvencionalnome stroju ponekad trebalo i do 300 araka. Kako nema dodatnoga sušenja papira nakon tiska, štedi se minimalno 24 sata. Sve to rezultira kraćim rokovima isporuke, obostranim zadovoljstvom te boljom racionalizacijom troškova.

Na konkretnome primjeru to bi značilo sljedeće: klamana brošura, opsega 52 stranice, formata A4, količine 500 komada, u koloru. U idealnim uvjetima, s tiskom na konvencionalnome stroju i doradnim procesima, rok isporuke gotovoga proizvoda bio bi 1 i pol dan do 2 dana. Na novom Komori stroju, sav posao može se napraviti unutar jedne radne smjene, dakle, rok isporuke može biti 8 sati.

Koliko ste nas samo puta pitali može li isporuka za sutra ili do kraja tjedna… sada može, naravno! Jer u nekim situacijama štedimo čak i do 60 % vremena.

 

UŠTEDE

Osim vremena, uvelike se štedi i materijal, što i vas i nas dovodi u win-win poziciju. Kako smo već i naveli, količina makulature, odnosno papira potrebnoga za dobivanje korektnoga otiska, bitno je manja. Kako se zahvaljujući UV lampama otisak automatski suši, štedi se i količina korištene boje jer ne dolazi do upijanja boje u papir prilikom sušenja. Samim dolaskom nove tehnologije u potpunosti se iz uporabe izbacuje puder koji se kod konvencionalnoga tiska rabi za sušenje svježe otisnutih araka te kako bi se spriječilo njihovo međusobno ljepljenje. A što to za vas znači? Naravno, racionalizaciju troškova i poslovanje unutar zadanih budžeta. Ne štedimo samo mi, štedite i vi!

 

NOVE MOGUĆNOSTI TISKA

Otvaraju nam se i neke nove mogućnosti tiskanja. Zahvaljujući svim prethodno navedenim benefitima, ova tehnologija idealna je i za male naklade. Tisak manjih količina vaših materijala radili smo na digitalnome tisku, no sada će to biti isplativo i na offsetnome stroju, što vam automatski daje veći izbor – više dimenzija, veće formate, Pantone boje, različite vrste papira.

Različite vrste papira – upravo to je još jedna nova mogućnost. Iako ste i sada na raspolaganju imali doista vrlo širok izbor papira (gramature, debljina, upojnost, boja, strukture…), Komori ide korak dalje i omogućuje tisak na novim gramaturama. Tako vam sada možemo ponuditi usluge tiska na 50-gramskome, tzv. novinskome papiru, a možemo i na 450-gramskome papiru. Što to znači kada govorimo o konkretnim proizvodima? Osim svih vaših materijala koje smo i do sada tiskali, u portfolio proizvoda možemo uvrstiti revije, mjesečnike i tjednike na novinskome i jako tankome premaznom papiru. Ako ste takav proizvod tiskali isključivo na rotaciji zbog njegove finalne težine i vrste papira, upravo vam se otvorila nova mogućnost tiska – offsetni tisak na Komori Lithroneu, gdje vam i dalje jamčimo oštrinu otiska, minimalnu prozirnost i znatno niže troškove samoga projekta.

 

BOLJA RADNA OKOLINA

Očuvanje zdravlja zaposlenika na prvome je mjestu. Tome u korist idu svi certifikati za upravljenje zdravljem i sigurnosti na radu za koje iz godine u godinu ispunjavamo uvjete i trudimo se biti bolji.

Radna atmosfera Printerinih zaposlenika znatno je poboljšana. Čišći, uredniji i zdraviji radni okoliš, nešto je čemu teži svako poduzeće. Nekorištenje pudera (koji su sada zamijenile H-UV lampe) osigurava još veću čistoću prostora i zraka koji se udiše, a nova tehnologija ujedno nam donosi i nove boje koje su bez mirisa te koje ne sadrže otapala, što je sigurnije i zdravije za zaposlenike. Buka koju stroj proizvodi, također je znatno manja.

 

OČUVANJE OKOLIŠA

Tiskanjem na našemu novom stroju, tiskamo zeleno! Prilikom izlaganja noviteta na njemačkome sajmu grafičke tehnologije Drupa, osim novih trendova, metoda i tehnika, predstavljena su i nova istraživanja povezana sa zaštitom okoliša. „Emisije CO2 na H-UV stroju manje su za 75 % od ukupnih emisija CO2 koje se proizvedu na konvencionalnim strojevima. Lampe ne zagađuju ozon, štede energiju i vole prirodu”, objavljeno je. Istraživanje je provedeno u trajanju od godine dana, odnosno 260 radnih dana, a rezultati su pokazali kako konvencionalni stroj proizvede 159,5 tona CO2 godišnje, a H-UV stroj proizvede 38,8 tona CO2 godišnje.