Povijest

1989.
1990.
1999.
2009.
2015.

Printera Grupa d.o.o. nastala je kao rezultat spajanja triju renomiranih tiskara s višegodišnjim tradicijom – Kratis d.o.o., Gipa d.o.o. i Bauer-grupa d.o.o. Od svojih samih početaka, 1990. godine, tvrtka Kratis bilježi konstantan rast prometa i dobiti. S radom započinje u obiteljskoj kući u prostoru od skromnih 75m2 i svega troje zaposlenih. Vođeni željom i voljom za radom i uspjehom 2002. godine proizvodnja se seli u 2400 m2 vlastitog prostora, a do 2008. zapošljava stotinu zaposlenika.

Gipa d.o.o. osnovana je 1989. godine u Zagrebu. U iznajmljenom prostoru u Vlaškoj ulici i na iznajmljenom jednobojnom tiskarskom stroju Adasta, sa svega dvoje zaposlenih kreće u svoju uspješnu poslovnu avanturu. Konstantnim rastom i razvojem do ulaska u Printera Grupu zapošljavala je 55 ljudi.

Smještena u Samoboru, najmlađa članica, Bauer-grupa d.o.o., započinje s radom 1999. godine također u prostoru obiteljske kuće s dvoje zaposlenika i to na jednom jednobojnom tiskarskom stroju Heidelberg. U Printera Grupu, zahvaljujući svom dugogodišnjem napornom radu i ulaganju, tvrtka je ušla s 50 zaposlenih i zavidnom tehnološkom snagom.

Razvoj i proširenje ukupnog poslovanja svake od navedenih tvrtki doveo je do odluke o ujedinjavanju snaga te od 1. siječnja 2009. godine, zajednički nastupa na tržištu pod imenom Printera Grupa d.o.o. S takvim vrhunskim spojem iskustva i znanja, uistinu možemo reći da smo trostruko bolji kroz tri glavna pokazatelja ekonomske konkurentnosti, a to su kvaliteta, cijena i brzina.

Možda najbolji sažetak našeg povijesnog razvoja daje izjava jednog od naših direktora za Poslovni dnevnik:

“Bili smo konkurencija jer smo se borili za isto tržište. Družili smo se unutar struke i u razgovorima došli na ideju o spajanju jer smo htjeli stvoriti veliku, ozbiljnu tvrtku koja će u Hrvatskoj zauzeti vodeću poziciju i koja će grafičku struku dovesti na viši nivo. Taštine smo ostavili po strani i krenuli u ozbiljne pregovore koji su trajali više od godinu dana. Mislim da smo napravili pravi potez jer smo sinergijom dobili tiskaru koja je broj jedan u Hrvatskoj u svom segmentu“