Printera i obrazovanje

Ulaganje u zajednicu još od samih početaka tvrtke važna je komponenta našeg poslovanja. Budući da uvijek postoji prostor za napredak i poboljšanje, odlučili smo naše dosadašnje filantropske aktivnosti proširiti i još bolje strukturirati. Iz tog razloga Printera se uključila u  projekt „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH. S nositeljem projekta, Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah zajedničkim snagama smo došli do novih ideja i rješenja, te nam je čast predstaviti naš vlastiti model strateške filantropije:

U Printeri držimo da su kvalitetni mladi ljudi budućnost naše tvrtke, ali i zalog za boljitkom čitavog društva. Upravo zato smo s  novonastalim modelom otvorili prostor suradnje sa srednjom Grafičkom školom u Zagrebu  te na taj način načinili naš iskorak u zajednicu.   Kroz kvalitetnu komunikaciju sa školskim timom utvrdili smo potrebe škole i odlučili edukativnim radionicama pomoći i potaknuti kreativne učenike da povećaju svoje znanje i kompetencije, te da s nama u budućnosti rade na stvaranju novih trendova.

Na ovaj način Printera nastavlja prakticirati svoju društvenu odgovornost i angažman prema zajednici s kojom je neraskidivo povezana.