Časopisi

Zašto časopisi?

Časopisi su dobar izvor informacija, dobar način razonode, relaksacije, zabave, oni su navika, potreba i kultura života. Razlikujemo neznanstvene i znanstvene časopise. Jasno, znanstveni su oni koje izdaju akademske i znanstvene institucije, dok su neznanstveni upravo suprotno. Pod uredništvom izdavačkih kuća, oni su uglavnom specijalizirani za neku temu poput automobila, djece, glazbe, mode, sporta, politike, računala… Svaki časopis ima svoju ciljanu publiku koja ga željno iščekuje iz mjeseca u mjesec. Naše malo tržište itekako se može pohvaliti bogatom ponudom časopisa. Od ovih koje možete kupiti na svim kioscima i ostalim prodajnim mjestima, do specijaliziranih B2B (business to business) časopisa koje mnoga poduzeća stvaraju s namjerom da svoje klijente i/ili potrošače drže informiranima o vlastitom poslovanju ili trendovima u poslovanju. Postoje i interni časopisi koje velike firme stvaraju za svoje zaposlenike ne bi li ih informirali o svim novostima i aktivnostima unutar poduzeća. Oni su, dakle, vrlo poželjan prozvod!

Kako trebaju izgledati?

Više od ičega, časopis treba imati dušu. No to ovisi o uredniku koji ga stvara. Ono što se nas tiče, sama je kvaliteta izvedbe. Naravno, prvo što će vas privući nekom časopisu među mnoštvom izloženih je naslovnica. Ona mora biti reprezentativna. Ime časopisa, tj. logo nalazi se u gornjem dijelu, noseća fotografija na sredini te okolo glavni (hit) naslovi koji će biti teaser za vaše čitatelje. Glavnu fotografiju dobro obradite i pripazite da nije ‘prepuna’ sadržaja, da se po njoj mogu pisati naslovi koji moraju biti vidljivi. Tu se možete poigrati sa dva do tri fota. Većina naslovnica je sjajna, osim onih časopisa koji su napravljeni od recikliranog papira, a možete razmotriti i 5. boju koja će dati novu dimenziju. Vaš budući čitatelj prvi dojam stvara na temelju naslovnice pa se pobrinite da ona doista bude vrhunska. Unutrašnjost časopisa na drugačijem je papiru. Sadržaj određujete sami, pripazite da je priprema koju šaljete dobro odrađena, da su fontovi vidljivi, da pozadine nisu pretamne, da su vam fotografije u visokoj rezoluciji.

Što je u našoj ponudi?

Printera ima dugogodišnje iskustvo u tiskanju časopisa. Imamo raspoložive kapacitete, imamo stručni tim koji će vam pomoći s vašom pripremom, dizajnere koji mogu i dizajnirati vaš časopis, imamo tehnologiju za vrhunski otisak, veliki izbor papira, kvalitetne boje i sve potrebne doradne procese.

Zatražite ponudu za uslugu tiskanja bilo kojeg navedenog proizvoda na našoj web stranici

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“

Europska unija logo Hamag Bicro logo ESIF logo